Πρόγραμμα Παλαιστίνης

 

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης, μετά τη μεγάλη επιτυχία του προγράμματος οικονομικής «υιοθεσίας» των ορφανών παιδιών της Βοσνίας, της Σερβίας και του Κοσσόβου, ξεκίνησε την Άνοιξη του 2002 ένα νέο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας προς τα ορφανά παιδιά της Παλαιστίνης.

Το νέο πρόγραμμα ξεκίνησε από τα ορφανά παιδιά της κατεστραμμένης πόλης Τζενίν και ονομάζεται ΑL DOURRA. Είναι το όνομα του Παλαιστίνιου πατέρα, που είδαμε στις τηλεοράσεις μας, να αγκαλιάζει με το σώμα του το μικρό του γιο για να τον προστατέψει από τα Ισραηλινά πυρά. Αποτέλεσμα: το παιδί νεκρό, ο πατέρας βαριά τραυματισμένος.

Το Καραβάνι συνεργάστηκε με την Παλαιστινιακή Πρεσβεία στην Αθήνα, το Ελληνικό Προξενείο στην Ιερουσαλήμ αλλά και με το Σύλλογο Ελληνίδων της Παλαιστίνης τόσο για την εξασφάλιση των στοιχείων των ορφανών παιδιών όσο και για την οργάνωση της αποστολής για την παράδοση των χρημάτων στους δικαιούχους κηδεμόνες.

 

Πρόγραμμα Παλαιστίνη 1
Πρόγραμμα Παλαιστίνη

 

Το πρώτο ταξίδι του Καραβανιού πραγματοποιήθηκε το Μάϊο του 2003 και περιελάμβανε όλες τις μεγάλες Παλαιστινιακές πόλεις (Τζενίν, Βηθλεέμ, Ναμπλούς, Καλάντια, Ραμάλα ).
Το πρόγραμμα στην Παλαιστίνη διήρκησε συνολικά 3 χρόνια (2002 – 2005) και παρείχε οικονομική βοήθεια σε περίπου 650 ορφανά παιδιά.

 

Πρόγραμμα Παλαιστίνη 2
Πρόγραμμα Παλαιστίνη

Social Media